Nieuwe Internet Archive-campagne: Hebben we in 2046 een dystopisch internet?

Dit artikel werd mogelijk gemaakt door onze donateurs tijdens de lopende VNO crowdfunding. Wenst u meer artikels en uiteindelijk ook video’s en uitzendingen? Ga naar onze crowdfundingpagina en doe mee. €5, €10, €20, €50, €100, €250,… Elk bedrag maakt het verschil!

Gisteren introduceerde het Internet Archive, de website waar u onder andere met de Wayback-machine webpagina’s kan bewaren, een nieuwe promotiecampagne om hun 25ste verjaardag te vieren.

Met de Wayforward-machine wil het Internet Archive zijn gebruikers een blik in de toekomst bieden zoals die er zou kunnen uitzien indien we met z’n allen het open en vrij internet niet beschermen.

De campagne is bedoeld als een waarschuwing voor de toenemende censuur die zowel regeringen als bigtech-bedrijven steeds meer en sneller opleggen aan alle internetgebruikers die op zoek zijn naar de feiten en de waarheden.

Voor de campagne heeft het Internet Archive een reeks banners en waarschuwingen ontworpen die er mogelijk zo kunnen uitzien wanneer u in 2046 een website bezoekt die niet de mainstream propaganda verkondigt:

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.