Mensen zijn “hackbare dieren” volgens Israëlische professor

Yuval Noah Harari
Dit artikel werd mogelijk gemaakt door onze donateurs tijdens de lopende VNO crowdfunding. Wenst u meer artikels en uiteindelijk ook video’s en uitzendingen? Ga naar onze crowdfundingpagina en doe mee. €5, €10, €20, €50, €100, €250,… Elk bedrag maakt het verschil!

Volgens Yuval Noah Harari, een professor aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem, moeten we een nieuwe vorm van democratie bouwen omdat nieuwe technologieën de oude vorm van democratie onmogelijk maken. Harari is wel een spreker bij het Wereld Economisch Forum dus men kan al raden in welke richting hij die verandering zou willen zien gaan.

Tijdens een interview in oktober vorig jaar zei hij dat men met nieuwe technologieën nu mensen kan behandelen als “hackbare dieren” die geen ziel hebben en geen eigen, natuurlijke keuzes meer kunnen maken.

Keuzes die mensen zelf denken te maken tijdens verkiezingen, maar ook in de supermarkt bijvoorbeeld, worden eigenlijk gecreëerd door overheden en big tech-bedrijven die de data hebben en de middelen om die data voor hun eigen agenda’s uit te buiten.

Harari vindt ook dat we allemaal een COVID-spuit moeten laten zetten en dat we de soort van tirannie tijdens de “COVID-crisis” ook moeten gebruiken in de strijd tegen de klimaatverandering (waar zogezegd de mensheid voor verantwoordelijk zou zijn).

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.