Project Omega: Israëlische regering wil mensen genetisch scannen, barcodes voor zij die zelf-tests gebruiken

Israëlische premier Naftali Bennett
Dit artikel werd mogelijk gemaakt door onze donateurs tijdens de lopende VNO crowdfunding. Wenst u meer artikels en uiteindelijk ook video’s en uitzendingen? Ga naar onze crowdfundingpagina en doe mee. €5, €10, €20, €50, €100, €250,… Elk bedrag maakt het verschil!

Drie maanden nadat hij werd verkozen laat de Israëlische eerste minister Naftali Bennett zien wat voor een persoon hij echt is. Een dystopische wereld is het doel en Israël moet de blauwdruk worden.

Zondag introduceerde Bennett een project dat hijzelf “Omega” noemt, een controlesysteem dat hij wil implementeren onder het mom van de COVID-bestrijding in het land.

Omega moet een compleet nieuw systeem worden van controle en onderdukking. Centraal daarbij staat het “genetisch scannen” van personen.

Het genetisch scannen van personen zou aanvankelijk gebeuren op de Israëlische Ben Gurion-luchthaven om onder andere SARS-CoV-2 op te sporen bij aankomende reizigers.

Maar voorlopig staat niets of niemand Bennett in de weg om Omega ook te gaan gebruiken om databanken aan te leggen met de genetische data van de personen zelf, van zij die worden gescand. Die persoonlijke genetische data kan dan onder andere gebruikt worden om mensen op te sporen (of om mensen op te laten draaien als zondebok wanneer de Mossad dat nodig vindt).

Volgens Bennett moet Israël met Omega “de radar van het [SARS-CoV-2] virus” worden. Daarmee bedoelt Bennett, in werkelijkheid, dat alle andere landen het Israëlische systeem moeten overnemen (zodat de Israëlische inlichtingendiensten ook in andere landen toegang hebben tot personen hun genetische scans en genetische data).

Opmerkelijk is dat bijna alle reguliere nieuwswebsites en kranten niets te zeggen hebben over de plannen van Bennett. Ook in de zoekresultaten van Google zijn er amper links naar artikels over Omega te vinden.

Naast het genetisch scannen wil Bennett ook een barcodesysteem voor zij die zelf-tests gebruiken, naar verluidt enkel om te voorkomen dat mensen zouden kunnen zeuren. Veel Israëlische ouders zouden momenteel zelf-tests gebruiken voor hun kinderen voor ze hun naar school sturen, maar verschillende ouders zouden op hun ondertekende documenten aangeven dat hun kind negatief heeft getest terwijl dat niet zo zou zijn, volgens bepaalde Israëlische persberichten.

Omega is echter onderdeel van een veel groter plan, namelijk het “Bünting Clover Leaf” (Bünting Klaverblad). Zo wou de vorige regering, onder Benjamin Netanyahu (een leermeester van Bennett), het centrale punt voor technologie, wetenschap en beveiliging worden binnen het Chinese Belt & Road Initiatief. Een communitaristisch project dat China met de rest van de wereld moet verbinden op economisch en politiek vlak.

Met Omega geeft Bennett aan dat hij de plannen van Netanyahu zal verderzetten.

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.