Argentijnse overheid verwijderde 146.000 COVID-gevallen na aanpassing van computeralgoritme

Dit artikel werd mogelijk gemaakt door onze donateurs tijdens de lopende VNO crowdfunding. Wenst u meer artikels en uiteindelijk ook video’s en uitzendingen? Ga naar onze crowdfundingpagina en doe mee. €5, €10, €20, €50, €100, €250,… Elk bedrag maakt het verschil!

Vorige week woensdag, 8 september, waren er naar verluidt 189.980 COVID-‘gevallen’ in Argentinië, de volgende dag waren er dat nog slechts 43.779. Gisteren nog maar 34.600. Onder druk moest de Argentijnse overheid het plotse verschil verklaren.

Zo blijkt dat het Ministerie van Gezondheid donderdag, 9 september, het algoritme dat de databank stuurt aanpaste.

Meer dan 146.000 COVID-gevallen die op 8 september geregistreerd stonden als “actief” waren eigenlijk al lang niet meer actief gezien de patiënten ondertussen bijna allemaal zijn hersteld.

De Argentijnse COVID-databank wordt dus gestuurd door een computeralgoritme, niet door mensen, zo blijkt.

De wijziging is niet gebaseerd op documenten en data die in het systeem werden ingevoerd door zorgpersoneel of overheidspersoneel met de nodige bevoegdheid, volgens de verklaring van het ministerie.

De wijziging vond plaats in de aanloop naar de tussentijdse verkiezingen in Argentinië, van zondag 12 september 2021.

Hiermee wordt aangetoond hoe eenvoudig het is om de bevolking te misleiden en hoe eenvoudig het is om de foute indruk te wekken dat het zorgsysteem onder een te grote druk zou staan.

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.