Nederlandse Horecaondernemers willen coronapas van democidekabinet-Rutte “boycotten en saboteren”

Dirk Beljaarts, directeur van Koninklijke Horeca Nederland.Beeld Hollandse Hoogte / ANP
Wenst u meer artikels en uiteindelijk ook video’s en uitzendingen bij VNO Nieuws? Ga naar onze crowdfundingpagina en doe mee. €5, €10, €20, €50, €100, €250,… Elk bedrag maakt het verschil!

Het Parool – De uitgelekte nieuwe coronamaatregelen zijn volgens Koninklijke Horeca Nederland (KHN) een reactie op het kort geding dat de brancheorganisatie tegen het kabinet heeft aangespannen. Het kort geding, waarmee KHN de sluiting van clubs en nachthoreca van tafel wil krijgen, dient dinsdag. “We kregen duidelijke signalen dat het kabinet enorm in de maag zat met dat kort geding,” zegt directeur Dirk Beljaarts van KHN.

Ze zagen dat ze die zaak zouden verliezen. In plaats van dat te erkennen doen ze er alles aan om hun gelijk te blijven halen. In plaats van dat je alleen de clubs en disco’s dupeert met een discutabele ingreep, verstrooi je die maatregel over de hele horeca, plus de cultuursector en de sportclubs. Dat is een enorme verzwaring.

Volgens Beljaarts grijpt het kabinet naar alle strohalmen om het eigen falen te verdoezelen. “Vorige week wilden ze een grens van 60 decibel; daarboven moest je een portier en toegangscontrole inzetten. Dat bleek niet te handhaven. Waarom erkennen ze hun fout niet?

Lees verder bij Het Parool

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.