Zoo Atlanta: “Volledig gevaccineerde” medewerker besmette meerdere gorilla’s met SARS-CoV-2

Dit artikel werd mogelijk gemaakt door onze donateurs tijdens de lopende VNO crowdfunding. Wenst u meer artikels en uiteindelijk ook video’s en uitzendingen? Ga naar onze crowdfundingpagina en doe mee. €5, €10, €20, €50, €100, €250,… Elk bedrag maakt het verschil!

Volgens een bericht op de website van Zoo Atlanta, in de Amerikaanse staat Georgia, zou een medewerker van de zoo verantwoordelijk zijn voor het infecteren van meerdere gorilla’s met SARS-CoV-2. De medewerker zou “volledig gevaccineerd” zijn, laat Zoo Atlanta weten.

“Zoo Atlanta heeft vermoedelijk positieve testresultaten ontvangen die erop wijzen dat leden van de westelijke laaglandgorilla-troepen positief zijn voor SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt.

Onlangs zagen leden van het Gorilla Care Team hoesten, loopneus en kleine veranderingen in eetlust bij verschillende leden van de gorillapopulatie. Bij het begin van deze symptomen gingen de Animal Care en Veterinary Teams onmiddellijk door met testen op SARS-CoV-2. Fecale monsters en monsters van neus- en monduitstrijkjes werden naar het Athens Veterinary Diagnostic Laboratory van de Universiteit van Georgia gestuurd, waar ze vermoedelijk positief testten. Zoo Atlanta wacht op de resultaten van de bevestigende tests op monsters die naar het National Veterinary Services Laboratory in Ames in Iowa zijn gestuurd.

Het Veterinair Team behandelt, in overleg met dierenartsen van andere erkende zoölogische organisaties met vergelijkbare gevallen, en met artsen die ervaring hebben met COVID-19 bij mensen, de gorilla’s die het risico lopen complicaties te ontwikkelen door SARS-CoV-2 met monoklonale antilichamen. De teams verzamelen monsters om te testen voor de hele gorillapopulatie van de dierentuin, waaronder 20 leden die in vier troepen leven, en zullen de gorilla’s regelmatig testen, ongeacht de aanwezigheid van symptomen.

Hoewel het niet met zekerheid kan worden geweten hoe de gorilla’s het virus hebben gekregen denken de Animal Care en Veterinary Teams dat de infecties zijn veroorzaakt door een COVID-positief zorgteamlid. Het teamlid is volledig gevaccineerd, droeg persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) en was asymptomatisch op de dag van melding op het werk.”

Dat de ‘gevaccineerde’ medewerker de gorilla’s zou hebben besmet hoeft niet te verbazen. Het is immers geweten dat de COVID-‘vaccins’ en gentherapieën veel agressiever zijn dan het virus zelf omdat die zorgen voor meer SARS-CoV-2-spike proteïnen in het lichaam. Meer spike proteïnen betekent een grotere kans op shedding en een grotere virale lading.

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.