Extreme censuur in Nederlandse Tweede Kamer, vergelijking met WO 2 niet toegestaan

Dit artikel werd mogelijk gemaakt door onze donateurs tijdens de lopende VNO crowdfunding. Wenst u meer artikels en uiteindelijk ook video’s en uitzendingen? Ga naar onze crowdfundingpagina en doe mee. €5, €10, €20, €50, €100, €250,… Elk bedrag maakt het verschil!

Gideon van Meijeren sprak in de Tweede Kamer over de dictatuur die het democidekabinet van Mark Rutte in Nederland in stand houdt. Van Meijeren vroeg de regering ook om uitleg en standpunten over het feit dat in Nederland journalisten worden bedreigd wanneer zij de propaganda van Rutte bekritiseren.

In zijn betoog verwees Van Meijeren naar de beginperiode van de Tweede Wereldoorlog en vergeleek die met wat er momenteel aan het gebeuren is in het land. Mensen worden uitgesloten, COVID-toegangspasjes worden ingevoerd en journalisten worden gecensureerd. Hij is daarmee de enige verkozen politicus in Nederland die de waarheid durft te spreken.

Die vergelijking werd echter meteen onderbroken door Vera Bergkamp, de voorzitter van de Tweede Kamer. Volgens Bergkamp is het niet toegelaten om de Tweede Wereldoorlog aan te halen wanneer men het huidige wanbeleid van de democideregering wil bespreken (hoewel die vergelijking jammer genoeg wel gepast is).

Nochtans is een parlement een plaats waar verkozen politici het recht hebben om vrij te spreken, zonder te moeten vrezen dat zij zullen worden gecensureerd of vervolgd. In Nederland, maar ook in België, is dat echter al lang niet meer het geval. De regering bepaalt nu wat wel en niet mag besproken worden, wat typerend is voor een dictatuur.

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.