Het Brazilië dat de reguliere pers u niet wil tonen

Dit artikel werd mogelijk gemaakt door onze donateurs tijdens de lopende VNO crowdfunding. Wenst u meer artikels en uiteindelijk ook video’s en uitzendingen? Ga naar onze crowdfundingpagina en doe mee. €5, €10, €20, €50, €100, €250,… Elk bedrag maakt het verschil!

Afgelopen dinsdag kwamen miljoenen Brazilianen op straat om Onafhankelijkheidsdag te vieren, daaronder waren er honderdenduizenden aanhangers van Jair Bolsonaro. De Bolsonaro-beweging maakte van de gelegenheid gebruik om de ontwrichte rechtsorde en corrupte burgemeesters in het land aan te klagen.

In de Nederlandse en Belgische pers worden Bolsonaro en zijn aanhangers afgeschilderd als rechts-extremisten, antivaxxers en antidemocraten. Maar niets is minder waar.

De Bolsonaro-beweging is een groep die de grondwet en vrijheden afdwingt en beschermt. Volgens onze reguliere pers is dat antisociaal en gevaarlijk.

De Bolsonaro-beweging erkent ook de dreiging van het nieuwe communisme, het liberale communitarisme, maar al te goed en kiest, in tegenstelling tot de vele Nederlanders en Belgen, om de strijd daarmee aan te gaan.

Hoewel de reguliere pers in onze twee buurlanden Bolsonaro vaak wil herleiden tot een Braziliaanse Hitler is de Braziliaanse president allesbehalve een tirannieke fascist.

In tegenstelling tot de echte fascisten en de liberale communitaristen in Nederland en België wil Bolsonaro een gewapend Braziliaans volk.

Vorig jaar tijdens een vergadering maakte Bolsonaro dat duidelijk. Toen verweet hij bepaalde burgemeesters en politici dat ze van Brazilië een dictatuur willen maken door misbruik te maken van de COVID-19-situatie.

Volgens de Braziliaanse president is een gewapend volk absoluut in staat om een dictatuur de kop in te drukken. De pers in onze twee buurlanden vond het niet nodig om de Belgen en Nederlanders daarover te informeren.

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.