Voormalig Walmart-CEO wil een smart city bouwen tegen 2030

Telosa City volgens Marc Lore, voormalig Walmart-CEO.
Dit artikel werd mogelijk gemaakt door onze donateurs tijdens de lopende VNO crowdfunding. Wenst u meer artikels en uiteindelijk ook video’s en uitzendingen? Ga naar onze crowdfundingpagina en doe mee. €5, €10, €20, €50, €100, €250,… Elk bedrag maakt het verschil!

Sinds 11 maart 2020 is het communitarisme aan een stevige opmars bezig. Het bracht ondertussen de ‘lockdowns’ (en de lockdowndemocides), verplichte mondmaksers en (bijna) verplichte gentherapieën met zich mee.

Ook de 2030 “Great Reset” en de 4e industriële revolutie gingen toen van start (maar hun toekomst zijn ver van verzekerd).

Voor miljardair Marc Lore, ex-CEO van Walmart, zijn dit uitzonderlijke tijden om nog rijker te worden, maar ook om de communitaristische agenda verder door te drukken (lees: af te dwingen).

Zo introduceerde Lore vorige week een plan dat hij tijdens zijn pensioen wil realiseren: Telosa City.

Telosa City moet volgens Lore een smart city worden die tegen 2030 de eerste 50.000 inwoners kan huisvesten. Deze eerste fase zou zo’n 25 miljard dollar kosten. In totaal moeten er in 2060 in Telosa City 5 miljoen mensen wonen en werken. Dat zou dan een prijskaartje van 400 miljard dollar met zich meebrengen.

Dat Telosa City een communitaristisch project is kunnen we besluiten uit de presentatie van Lore zijn project.

“Het kapitalisme is een ongelooflijk economisch model geweest, maar er zijn aanzienlijke tekortkomingen, vooral rond inkomens- en vermogensongelijkheid. Veel van deze gebreken zijn het resultaat van het landeigendomsmodel waarop Amerika is gebouwd,” schrijft Lore op de Telosa-website.

Marc Lore

Toch wil Lore het kapitalisme niet helemaal achter zich laten, dat is omdat communitaristen kapitalisme en communisme combineren. Bovendien kan hij alléén niet de nodige 400 miljard dollar op tafel leggen. Dus echte kapitalisten met veel geld zullen noodgedwongen zijn zakenpartners worden.

Ook is volgens Lore individueel eigendomsrecht geen goed idee. Iedereen moet alles samen bezitten. U zal dus in Telosa City niets bezitten maar toch gelukkig zijn (naar verluidt).

Hoewel Lore Telosa City omschrijft als een duurzame en inclusieve stad die zou gebaseerd zijn op “equitism” is zijn equitisme niets meer dan communitarisme (het tegenovergestelde van Aldo Capitini’s omnicratie).

Een stadsraad en een stadsmanager zouden aan het hoofd komen te staan van Telosa City. Men kan aannemen dat enkel zij die ‘gevaccineerd’ zijn, en met de vereiste sociale kredietscore, zullen kunnen stemmen en verkozen worden.

Aansluitend op de 2030-agenda van de VN (Sustainable Development Goals) zou Telosa City de blauwdruk moeten worden voor alle smart cities, zowel in de VS als daarbuiten.

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.