Sirhan Sirhan, moordverdachte in zaak-RFK (1968), mogelijk vrij na 53 jaar gevangenis

Sirhan Sirhan
Dit artikel werd mogelijk gemaakt door onze donateurs tijdens de lopende VNO crowdfunding. Wenst u meer artikels en uiteindelijk ook video’s en uitzendingen? Ga naar onze crowdfundingpagina en doe mee. €5, €10, €20, €50, €100, €250,… Elk bedrag maakt het verschil!

Op 6 juni 1968 werd de broer van voormalig VS-president John F. Kennedy (JFK), Robert Kennedy (RFK), vermoord in de keuken van het Ambassador Hotel in Los Angeles. Vijf jaar eerder, in 1963, werd JFK vermoord in Dallas.

Enkele ogenblikken na de moord meldde de pers dat ene Sirhan Sirhan, een Palestijn, de moordenaar was. Persberichten zeiden toen dat Sirhan Sirhan RFK had vermoord omdat hij boos was op RFK voor zijn steun aan Israël.

Het lichaam van Robert F. Kennedy

Echter, Sirhan Sirhan heeft altijd verklaard dat hij niet weet dat hij de moord heeft gepleegd. Zijn raadsman, Dr. William Francis Pepper, zei in 2013 dat Sirhan Sirhan hypnotisch geconditioneerd was op het moment van de moord, met de bedoeling Sirhan Sirhan te laten opdraaien als zondebok.

Pepper verwees daarbij naar een CIA-programma genaamd Project ARTICHOKE dat in 1951 startte onder Walter Bedell Smith, toen de directeur van de CIA. ARTICHOKE zou worden opgevolgd door Project MK-ULTRA in 1953.

Het primaire doel van Project ARTICHOKE was om te bepalen of een persoon onvrijwillig kon worden gedwongen tot het plegen van een moord.

Bewijsmateriaal, dat onder andere in 2004 werd voorgelegd, toont aan dat Sirhan Sirhan, die twee schoten zou gelost hebben, niet de enige schutter was in de keuken van het Ambassador Hotel. De schoten die RFK doodden kwamen bovendien vanuit de tegenovergestelde richting van Sirhan Sirhan.

Na Sirhan Sirhan’s jaren van strijd in de rechtbanken stemde gisteren de Californische paroolcommissie vóór zijn vrijlating. De beslissing van de commissie kwam er na tussenkomst van Douglas Kennedy en Robert F. Kennedy Jr., twee zonen van RFK. Beide pleitten voor zijn vrijlating.

Andere kinderen van RFK, Joseph P. Kennedy II, Courtney Kennedy, Kerry Kennedy, Christopher G. Kennedy, Maxwell T. Kennedy en Rory Kennedy, verzetten zich tegen de beslissing.

Binnen de 3 maand moet gouverneur Gavin Newsom een beslissing nemen in de zaak.

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.