Japan onderbreekt gebruik van Moderna-gentherapie na meldingen van metaaldeeltjes

Dit artikel werd mogelijk gemaakt door onze donateurs tijdens de lopende VNO crowdfunding. Wenst u meer artikels en uiteindelijk ook video’s en uitzendingen? Ga naar onze crowdfundingpagina en doe mee. €5, €10, €20, €50, €100, €250,… Elk bedrag maakt het verschil!

Zo’n 1,63 miljoenen doses van de Moderna COVID-gentherapie zouden onbruikbaar kunnen zijn nu de Japanse regering heeft vastgesteld dat er metaaldeeltjes in de Moderna-flesjes zitten.

Takeda Pharmaceutical, de Japanse distributeur van de Moderna-gentherapie, voerde een magneettest uit op meerdere Moderna-flesjes.

Over welk metaal, of welke metalen, het precies gaat is nog niet geweten, schrijft de Japanse nieuwswebsite NHK.

Moderna zegt dat ze op de hoogte zijn van de feiten. Het bedrijf zegt ook dat de metaaldeeltjes geen probleem stellen voor ‘vaccinatie’ en de volksgezondheid. De Japanse regering is daar blijkbaar niet zo zeker van.

De metaaldeeltjes zouden in Spanje terecht gekomen zijn in de flesjes. Rovi, het Spaanse farmaceutisch bedrijf dat het gentherapieproduct voor Moderna afwerkt en bottelt, zei ondertussen dat de metaaldeeltjes enkel in flesjes zitten die bestemd waren voor Japan.

De Japanse autoriteiten onderzoeken nu de aard van de feiten en hoe die gebeurden.

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.