De fascistische partijkaart van 1938 en het COVID-paspoort van 2021

Dit artikel werd mogelijk gemaakt door onze donateurs tijdens de lopende VNO crowdfunding. Wenst u meer artikels en uiteindelijk ook video’s en uitzendingen? Ga naar onze crowdfundingpagina en doe mee. €5, €10, €20, €50, €100, €250,… Elk bedrag maakt het verschil!

In 1925 had de Fascistische Partij (PNF) van Benito Mussolini de volledige macht over Italië.

De dictatuur zorgde voor de afschaffing van de vrijheid van meningsuiting en vereniging, zorgde voor censuur van de pers, het herstel van de doodstraf, de afschaffing van vakbonden en het stakingsrecht. Ook de fascistische boerenfederatie kwam rechtstreeks onder de macht van de PNF.

In dit klimaat van grote politieke onrust werd een PNF-lidmaatschap voor velen een vereiste om te kunnen overleven.

Het lidmaatschap en de partijkaart werden al snel een van de meest effectieve methoden om de massa te controleren en te onderwerpen. De PNF-kaart kreeg de bijnaam “broodkaart” vanwege het belang dat het innam in een van de belangrijkste aspecten van het leven: tewerkstelling.

In maart 1928 werd besloten dat leden van de PNF voorrang zouden krijgen op de plaatsingslijsten voor tewerkstelling. Hoe ouder het lidmaatschap, hoe hoger men op de lijst werd geplaatst.

In 1930 werd een lidmaatschap van ten minste 5 jaar een fundamentele vereiste voor het bekleden van hoge functies in het onderwijs (directeuren en rectoren). Tegen 1937 was een partijkaart verplicht om ambtenaar te kunnen worden.

Vanaf 1938 betekende het gebrek aan een PNF-lidmaatschap dat men nog heel moeilijk, of helemaal niet, kon worden tewerkgesteld. Ook waren er zware straffen voor ondernemers die mensen in dienst namen die geen PNF-lid waren.

Vandaag gaan we dezelfde weg op met het “vaccinatiepaspoort,” of de pass sanitaire zoals men het in Frankrijk noemt.

Zij die geen COVID-paspoort hebben mogen nu reeds op vele plaatsen niet meer binnen. Handelaars kunnen worden beboet, onder de huidige COVID-dictaturen in Europa, als zij klanten en personeel toelaten die geen geldig COVID-paspoort hebben.

Maar ook tewerkstelling wordt een probleem, want zonder ‘vaccin’ (of gentherapie) hebben niet ‘gevaccineerden’ minder kansen op de arbeidsmarkt. School- en zorgpersoneel worden geschorst of ontslagen wanneer zij geen geldig COVID-paspoort kunnen voorleggen.

De voorstellen, van zelfverklaarde ‘experten’, voor ‘verplichte’ vaccinatie, die we bijna dagelijks in de angstpers tegenkomen, kan terecht worden vergeleken met de verplichte PNF-partijkaart in Italië, tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Ook niet ‘gevaccineerde’ leerlingen worden anders behandeld dan hun ‘gevaccineerde’ klasgenoten.

Ziekenhuizen beginnen opnieuw zorg te ontzeggen (net zoals tijdens de lockdowns tijdens de democide in 2020), deze keer voor niet ‘gevaccineerden.’

Wat men vandaag vaak fascisme noemt op wereldschaal is eigenlijk het liberale communitarisme dat decennialang werd voorbereid in Europa, de VS en zelfs in Israël. De ‘vader’ van dit nieuwe, liberale communitarisme is immers Werner Falk, ook gekend als Amitai Etzioni (wat ‘Tree of Knowledge from Zion’ zou betekenen volgens onderzoekster Niki Raapana).

We bevinden ons dus op een heel duister pad vandaag als samenleving. Een pad waar we onmiddellijk moeten af van stappen, want een nieuwe “broodkaart” daar staat niemand echt op te wachten volgens mij.

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.