Amerikaanse school verplicht COVID-enkel/-polsband voor studenten en leraren

Dit artikel werd mogelijk gemaakt door onze donateurs tijdens de lopende VNO crowdfunding. Wenst u meer artikels en uiteindelijk ook video’s en uitzendingen? Ga naar onze crowdfundingpagina en doe mee. €5, €10, €20, €50, €100, €250,… Elk bedrag maakt het verschil!

In de Amerikaanse staat Washington verplicht een school leerlingen en leraren om een “COVID tracker” te dragen tijdens sportlessen.

De directie van Eatonville High School nam de beslissing afgelopen dinsdag. De COVID-tracker is onderdeel van het contact tracing plan van de school.

Zowel ‘gevaccineerden’ als niet gevaccineerden worden door de directie verplicht om een “proximity monitor” (nabijheidsmonitor) te dragen.

De trackers gebruiken sensoren om de afstand van een persoon tot een andere persoon, die ook zo’n tracker draagt, te volgen, evenals hoe lang ze bij elkaar in de buurt zijn. De apparaten zouden alleen moeten worden gedragen waneer leerlingen en leraren op het veld staan.

De school zei dat ouders op de hoogte werden gebracht van de apparaten en dat ze werden uitgenodigd voor een vergadering daarover. Ouders moesten toestemmingsformulieren ondertekenen om hun kinderen toe te staan ze te dragen, zei de school.

Zonder een COVID-tracker mogen de leerlingen van Eatonville High School niet meer sporten, ook al zijn ze ‘gevaccineerd.’

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.