In Canada krijgen vaccindoden voortaan een gratis doodskist van de staat

Dit artikel werd mogelijk gemaakt door onze donateurs tijdens de lopende VNO crowdfunding. Wenst u meer artikels en uiteindelijk ook video’s en uitzendingen? Ga naar onze crowdfundingpagina en doe mee. €5, €10, €20, €50, €100, €250,… Elk bedrag maakt het verschil!

Het is niet dat de nieuwe regeling in Canada het met diezelfde woorden omschrijft maar daar komt het uiteindelijk wel op neer.

Het Canadese Ministerie van Volksgezondheid zal de begrafeniskosten betalen voor Canadezen die zijn overleden ten gevolge van federaal goedgekeurde vaccins. “Ernstige en blijvende vaccinletsels zijn zeldzaam, maar zoals bij elk medisch product komen ze voor“, liedt het ministerie weten: “Het programma biedt uitkeringen bij overlijden en ondersteuning voor begrafeniskosten.”

In totaal stelt de federale regering 75 miljoen dollar ter beschikking voor vaccinslachtoffers maar de regering heeft naar eigen zeggen geen idee hoeveel mensen er recht zullen hebben op de onkostenvergoedingen.

We hebben nooit gezegd dat het vaccin 100% effectief zou zijn. Maar mensen verwijzen naar dat concept vanwege onrealistische verwachtingen. Dus we moeten naar buiten komen en enkele verwachtingen stellen,” verklaarde Theresa Tam, het hoofd van de volksgezondheid.

Raar dat de regeling nu plots in een stroomversnelling komt, terwijl het decennialang geen prioriteit was voor de Canadese regering.

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.