Om deze dictatuur te overwinnen moet men willen strijden voor 5 jaar of langer

Dit artikel werd mogelijk gemaakt door onze donateurs tijdens de lopende VNO crowdfunding. Wenst u meer artikels en uiteindelijk ook video’s en uitzendingen? Ga naar onze crowdfundingpagina en doe mee. €5, €10, €20, €50, €100, €250,… Elk bedrag maakt het verschil!

De mass surveillance-maatschappij van vandaag waarbij overheden en multinationals alles en iedereen willen controleren is er niet zomaar en plots gekomen.

Decennia gingen er aan vooraf. Het is dus niet realistisch om te verwachten dat we het kunnen ontmantelen en overwinnen in enkele weken of maanden.

De communitaristische samenleving waarin we nu leven kwam tot stand omdat een bepaalde groep zich decennialang heeft bezig gehouden met het plannen ervan.

De communitaristische agenda gaat teug tot de jaren 1950, de liberale communitaristische agenda tot de jaren 1980.

De controlemaatschappij op basis van sociale media startte in 2004, toen Facebook online kwam en DARPA’s Lifelog werd geannuleerd. Beide gebeurden op 4 februari van dat jaar.

Agenda 21, nu Agenda 2030, ging van start in 1992. De “Great Reset”-agenda wordt door het Wereld Economisch Forum minstens sinds 2016 gepromoot.

De strijd tegen de COVID-dictatuur, dus een dictatuur met een geschiedenis van decennia, startte pas vorig jaar in maart. Omdat de meeste mensen zich tegen maart 2020 niet degelijk hadden geïnformeerd was het eigenlijk vrij eenvoudig om deze controlemaatschappij te implementeren. De meeste mensen werden verrast en hadden totaal geen besef van wat er zich rondom hun aan het ontwikkelen was.

De huidige controlemaatschappij en COVID-dictatuur zijn nu grotendeels het nieuwe systeem geworden omdat politici en regeringen dat hebben toegelaten. Ondanks de vele, vele betogingen.

Het is dus logisch dat we dit niet zomaar kunnen ongedaan maken. Deze dystopie ontmantelen en overwinnen vereist planning, veel energie, veel tijd en veel moed.

Net zoals het jaren duurde om nazi-Duitsland, Mussolini’s fascisme, de USSR en de Khmer Rouge omver te werpen, zal het jaren duren om deze COVID-dictatuur omver te werpen.

Dat kan frustrerend zijn maar dat is wel de realiteit.

Bovendien zijn er nu ook nog het Biden-regime in de VS en het communistische regime in China. Beide hebben een grote invloed op, en voorlopig veel macht binnen, de huidige communitaristische dictatuur op wereldschaal.

Een gestructureerd verzet is dus essentieel want de huidige COVID-dictatuur in België en Nederland zal, indien er geen structureel verzet bestaat dat op lange termijn wil plannen en zich op lange termijn wil inzetten, anders een samenleving mogelijk maken die niet veel anders is dan deze die we kennen uit onder andere de Hunger Games-films.

Het kan niet de bedoeling zijn dat we dat gaan toelaten, dat we het zover laten komen.

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.