Advocaat Van Steenbrugge: “Eigenlijk is het vaccin nog een experiment”

Advocaat Walter Van Steenbrugge
Dit artikel werd mogelijk gemaakt door onze donateurs tijdens de lopende VNO crowdfunding. Wenst u meer artikels en uiteindelijk ook video’s en uitzendingen? Ga naar onze crowdfundingpagina en doe mee. €5, €10, €20, €50, €100, €250,… Elk bedrag maakt het verschil!

Advocaat Walter Van Steenbrugge, uit Gent, stelt zich grote vragen bij een verplichte COVID-vaccinatie voor het Belgische zorgpersoneel, schrijft De Morgen.

Ondertussen zouden duizenden mensen de strafpleiter hebben gecontacteerd met vragen over de plannen van de niet verkozen Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke, om alle zorgpersoneel te verplichten tot COVID-vaccinatie. ‘Vaccins’ waarvan meerdere gentherapieproducten zijn.

Wij zijn zeker geen antivaxers, wij zijn juristen,” laat hij weten. “Het vaccin heeft een korte doorlooptijd gehad. Het is eigenlijk nog een experiment, er zijn veel mensen die na toediening complicaties opliepen. Daar valt wel een en ander over te zeggen. Het is ook vreemd dat het vaccin niet verplicht was toen de epidemie er veel slechter voor stond, en er wel zou komen nu de vaccinatiecampagne zo ver gevorderd is.

Volgens data van EMA zijn er inderdaad reeds honderduizenden meldingen van (ernstige) bijwerkingen in Europa. Bovendien komen ernstige bijwerkingen vooral bij meisjes en vrouwen voor. Ook zijn er naar schatting reeds 540 overlijdens ten gevolge van COVID-vaccinatie gemeld voor België.

Het kantoor van Van Steenbrugge onderzoekt nu of zo’n verplichting wel te verenigen valt met de Belgische grondwet en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, laat De Morgen weten. “Er is minstens een grondslag om dat heel grondig te bekijken. Mocht die verplichting er komen, wordt er ernstig overwogen om minstens een vordering in te stellen”, zei Van Steenbrugge.

Zo’n verplichting is niet alleen ongrondwettelijk, het is bovendien niet op wetenschap gebaseerd. Zo heeft Moderna, de vaccinfabrikant, zijn onderzoeken bewust gemanipuleerd en daarbij mogelijk data vervalst.

Op welk recht of welke macht baseert de federale regering zich eigenlijk om een vaccin te verplichten? Na de democide van 2020 heeft zij immers alle autoriteit en respect al lang verloren.

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.