Frans Ministerie van Onderwijs wil “schoolreizen” naar vaccinatiecentra organiseren

Dit artikel werd mogelijk gemaakt door onze donateurs tijdens de lopende VNO crowdfunding. Wenst u meer artikels en uiteindelijk ook video’s en uitzendingen? Ga naar onze crowdfundingpagina en doe mee. €5, €10, €20, €50, €100, €250,… Elk bedrag maakt het verschil!

Elke dag wordt het dystopischer, ook in Frankrijk. Na de ‘pass sanitaire’ komen er nu ook vrijwillige “schoolreizen” naar vaccinatiecentra voor leerlingen vanaf 16 jaar.

Leerlingen jonger dan 16 zullen voor de “schoolreizen” toestemming moeten vragen van minstens 1 ouder of voogd.

In Frankrijk start het nieuwe schooljaar op 2 september en dan wil het Ministerie van Onderwijs meteen van start gaan met de “uitstapjes.”

Leerlingen die geen COVID-gentherapiespuit hebben gekregen zullen worden uitgesloten van zwembaden en culturele activiteiten.

Ze zouden ook naar huis worden gestuurd zodra er in hun klas ‘een geval’ van COVID-19 wordt gemeld. Omgekeerd kunnen gevaccineerde studenten “face-to-face” lessen blijven volgen.

De Federatie van Ouderraden liet alvast van zich horen meteen na de aankondiging: “kinderen die niet zijn ingeënt, hebben geen toegang tot een cultureel aanbod, dat is compleet tegen de behoeften van kinderen.

Meerdere vakbonden lieten weten niet akkoord te zullen gaan met de regeling.

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.