Overheid van Singapore betaalt 141.000 euro aan COVID-vaccinslachtoffer

Dit artikel werd mogelijk gemaakt door onze donateurs tijdens de lopende VNO crowdfunding. Wenst u meer artikels en uiteindelijk ook video’s en uitzendingen? Ga naar onze crowdfundingpagina en doe mee. €5, €10, €20, €50, €100, €250,… Elk bedrag maakt het verschil!

Maandag besliste de overheid in Singapore om het fonds voor vaccinschade zo’n 141.000 euro ($225.000) te laten uitbetalen aan een 16-jarige tiener en zijn ouders nadat de tiener een hartaanval kreeg ten gevolge van een Pfizer-gentherapiespuit.

“De 16-jarige mannelijke jongere die zes dagen na het ontvangen van zijn eerste dosis COVID-19-vaccin op 27 juni 2021 een hartstilstand buiten het ziekenhuis kreeg en intensieve zorg nodig had, herstelt gestaag en ondergaat momenteel klinische revalidatie. Hij maakt goede vorderingen en kan zijn dagelijkse activiteiten zonder hulp uitvoeren. Hij zal waarschijnlijk in de komende weken worden ontslagen maar zal waarschijnlijk enige tijd ambulante revalidatie nodig hebben voordat hij naar school kan terugkeren en andere activiteiten kan hervatten. Het medisch team zet zijn behandeling voort en volgt zijn toestand op.

Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat de tiener acute myocarditis had ontwikkeld die leidde tot een hartstilstand buiten het ziekenhuis. De myocarditis was waarschijnlijk een ernstige bijwerking als gevolg van het COVID-19-vaccin dat hij ontving, wat mogelijk verergerd werd door zijn inspannende gewichtheffen en zijn hoge cafeïneconsumptie via energiedrankjes en supplementen.

In het kader van het Vaccine Injury Financial Assistance Program (VIFAP) van het ministerie van Volksgezondheid (MOH) is een eenmalige financiële steun van $225.000 verleend aan de tiener en zijn familie. Het onafhankelijke klinische panel dat is aangesteld om de VIFAP-aanvraag te beoordelen constateerde dat hoewel hij goede vooruitgang heeft geboekt hij nog enige tijd behandeling en revalidatie nodig zal hebben om zijn herstel voort te zetten.”

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.