Eline Huisman: volgens complotdenkers is de pandemie een “vooropgezet plan van een machtige elite”

Links: Eline Huisman
Dit artikel werd mogelijk gemaakt door onze donateurs tijdens de lopende VNO crowdfunding. Wenst u meer artikels en uiteindelijk ook video’s en uitzendingen? Ga naar onze crowdfundingpagina en doe mee. €5, €10, €20, €50, €100, €250,… Elk bedrag maakt het verschil!

In de wereld van “complotdenkers” is de COVID-pandemie “een vooropgezet plan van een machtige elite die zijn greep op de economie en de mensheid verder wil versterken,” liet DPG Media-journalist Eline Huisman donderdag weten.

Haar veronderstelling was onderdeel van haar artikel over Cassandra Fristot, een Franse lerares, en haar “mai qui?“-bord tijdens een betoging in Metz.

Mai qui?” (“maar wie?“) zou antisemitische codetaal zijn, volgens Huisman, die verwijst naar de macht van de Joodse gemeenschap over de media.

Kan zijn, maar waarom moet er hier opnieuw worden veralgemeend? Waarom vindt Huisman het nodig om te laten uitschijnen dat alle “complotdenkers” Jodenhaters zijn? Dat vind ik nu eens platte journalistiek.

Het verhaal van ‘Mais Qui’ is iets ingewikkelder. Het verwijst naar een gesprek tussen een Franse ex-generaal en Claude Posternak, die voor de partij van president Macron werkt, op CNews. De oud-generaal spreekt daarin over ‘degenen die de media controleren’, en als Posternak blijft vragen wie dat zijn (‘Qui?’): ‘De gemeenschap die u goed bekend is.’ Voor Franse media staat buiten kijf dat hij daarmee de Joodse gemeenschap bedoelt.

De vraag van Posternak, ‘Wie? Maar wie?’, werd overgenomen in antisemitische onlinekringen en door complotdenkers die zich tegen de coronamaatregelen verzetten. In die wereld is de pandemie een vooropgezet plan van een machtige elite die zijn greep op de economie en de mensheid verder wil versterken. De frase, zo legt Le Monde uit, is nu codetaal geworden voor die elite. – Eline Huisman

Trouwens, wat is dat concreet, een complotdenker?

Als dat iemand is die gelooft, en met zekerheid weet, dat het COVID-19 Action Platform (CAP) van het Wereld Economisch Forum een doorgeefluik was voor de “great reset” en de vaccinatiepaspoorten, wel dan ben ik absoluut een complotdenker.

Bovendien verklaarde de Wereldgezondheidsorganisatie een “COVID-19-pandemie” op dezelfde dag, 11 maart 2020, wanneer ook het CAP werd gelanceerd. Niets te zien hier. Puur toeval.

Moet ik nu ook als Jodenhater worden bestempeld? Weet Huisman eigenlijk wel dat Semieten niet enkel Joden zijn?

Of is het tijd dat men die “machtige elite” nu maar eens bij naam noemt en de bevolking over die “elite” en zijn praktijken en plannen degelijk informeert?

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.