“Liberticide:” minstens 5 Franse burgemeesters zullen geen COVID-paspoortcontroles laten uitvoeren op horeca-terrassen

Dit artikel werd mogelijk gemaakt door onze donateurs tijdens de lopende VNO crowdfunding. Wenst u meer artikels en uiteindelijk ook video’s en uitzendingen? Ga naar onze crowdfundingpagina en doe mee. €5, €10, €20, €50, €100, €250,… Elk bedrag maakt het verschil!

In Frankrijk blijft het verzet tegen de Macron-dictatuur toenemen. Niet alleen zijn er reeds weken aan een stuk protesten in meerdere steden tegen de COVID-maatregelen, ten minste 5 burgemeesters hebben reeds laten verstaan dat zij de lokale poltie niet zullen vragen om de “pass sanitaire” te controleren van mensen die op terras zitten.

De burgemeester van Vias, Jordan Dartier, vindt dat dit niet de taak van de gemeentepolitie is. “Ik vraag hen de pass sanitaire niet te controleren in etablissementen die open zijn voor het publiek – bars, restaurants …“, zei hij tegen AFP.

Julien Sanchez, burgemeester van Beaucaire, liet onlangs weten dat “de gemeentepolitie wel wat beter [zal] te doen hebben dan controles uitvoeren op de terrassen.

De burgemeester van Béziers, Robert Ménard, verzet zich ook tegen de controles op terrassen en vindt de maatregel “niet toepasbaar.” “Denk je dat ik de gemeentepolitie zal sturen om te controleren of van de 4 mensen die er zijn, er toevallig één is die zijn pass sanitaire niet heeft?” Hoewel Ménard naar eigen zeggen voorstander is van de pass sanitaire heeft dat op de terrassen geen zin volgens hem.

In Hayange neemt burgemeester Fabien Engelmann het woord “liberticide” in de mond: “we hebben besloten de gemeentepolitie te vragen geen controles uit te voeren in cafetaria’s en restaurants met betrekking tot de pass sanitaire. De maatregel is liberticide.

Ook in Fréjus, waar David Rachline burgemeester is, zullen de terrassen niet worden gecontroleerd. “Ik zie liever dat mijn agenten zich volledig blijven wijden aan de veiligheid van Fréjusiens en toeristen en aan de strijd tegen delinquentie,” schreef hij in het rechtsgezinde magazine Valeurs Actuelles. Ook Rachline noemt de pass sanitaire “liberticide.”

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.