In deze Amerikaanse staat moeten leerlingen in het middelbaar onderwijs niet meer kunnen lezen, schrijven of rekenen

Dit artikel werd mogelijk gemaakt door onze donateurs tijdens de lopende VNO crowdfunding. Wenst u meer artikels en uiteindelijk ook video’s en uitzendingen? Ga naar onze crowdfundingpagina en doe mee. €5, €10, €20, €50, €100, €250,… Elk bedrag maakt het verschil!

Voelt u dat het bizarre tijden zijn met deze COVID-dictatuur? Uw gevoel is juist. En zoals tijdens elk dictatoriaal regime wordt de oorlog tegen het volk op meerdere fronten gevochten.

Zo zijn er sinds vorige maand in de Amerikaanse staat Oregon nieuwe richtlijnen voor het middelbaar onderwijs, die stellen dat leerlingen niet noodzakelijk hoeven te kunnen lezen, schrijven of rekenen om over te kunnen gaan naar het volgende leerjaar.

Op 14 juli ondertekende gouverneur Kate Brown daarvoor een nieuwe wet. Volgens de gouverneur is de wet bedoeld om gelijke kansen te bieden aan leerlingen van inheemse, Afro-Amerikaanse, Zuid-Amerikaanse of Aziatische afkomst.

Opmerkelijk is dat het bekrachtigen van de nieuwe wet geheim werd gehouden tot 29 juli.

Een software die door de overheid wordt gebruikt om o.a. wetsvoorstellen op te volgen, BillTracker, werd offline gehaald op 21 juli, naar verluidt omdat er storingen waren opgetreden. De lokale pers kon gisteren uiteindelijk dan toch toegang krijgen tot BillTracker waar de nieuwe, bekrachtigde wet ondertussen stond vermeld.

BillTracker wordt beheerd door twee democraten, Kevin Neely en Michele Rossolo.

Neely en Rossolo, zo blijkt, zijn politieke activisten die tot de harde kern van de Democratische Partij behoren.

Deze nieuwe wet is onderdeel van de Democraten hun “Common Core State Standards Initiative” (Common Core, 2010), een reeks nieuwe ‘standaarden’ voor het onderwijs die volgens de Republikeinen het onderwijs in de VS compleet ondermijnen.

Het echte doel van zo’n wetten, en Common Core, in tegenstelling tot wat gouverneur Brown beweert, is om stapsgewijs het niveau van het onderwijs te verlagen. Zo creëert men, op Orwelliaanse wijze, een bevolking die intellectueel minder gewapend is tegen onderdrukkende politieke groeperingen en een tiranniek overheidsapparaat.

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.