Franse vaccinatiepaspoorten werden reeds in januari 2020 opgestart

Dit artikel werd mogelijk gemaakt door onze donateurs tijdens de lopende VNO crowdfunding. Wenst u meer artikels en uiteindelijk ook video’s en uitzendingen? Ga naar onze crowdfundingpagina en doe mee. €5, €10, €20, €50, €100, €250,… Elk bedrag maakt het verschil!

Volgens reguliere persberichten is de Franse “pass sanitaire” slechts een recente ontwikkeling binnen het beleid van de Franse regering. Tot enkele weken geleden beweerde de regering nog steeds dat zo’n paspoorten er nooit zouden komen (net zoals in alle andere EU-lidstaten trouwens).

Onderzoek toont echter aan dat het Franse vaccinatiepaspoort reeds in januari 2020 werd opgestart. Folders en posters die over een vaccinatiepaspoort spreken werden nog vóór de ‘lockdowns’ opgemaakt en besteld.

Op deze pagina (PDF) van de gemeente Saint Parres aux Tertres vinden we een COVID19-infoposter die werd gedrukt in januari 2020. De poster, onderaan, is een onderdeel van een nationale campagne en heeft als volgnummer “W-0333-001-2003.”

Posters over vaccinatiepaspoorten die recentelijk werden verspreid door de Franse regering hebben hetzelfde volgnummer. Op de website van de Franse stad Toulon vinden we zo’n pooster over het vaccinatiepaspoort (pass sanitaire), met hetzelfde volgnummer.

Gedurende meer dan 19 maanden heeft de Franse regering de bevolking voorgelogen over de pass sanitaire.

Gezien dit alles binnen een EU-kader gebeurt geldt dit meer dan waarschijnlijk ook voor Nederland en België.

 

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.