Bericht aan BOC-19: “Ik weet niet of dit iets uithaalt”

Dit artikel werd mogelijk gemaakt door onze donateurs tijdens de lopende VNO crowdfunding. Wenst u meer artikels en uiteindelijk ook video’s en uitzendingen? Ga naar onze crowdfundingpagina en doe mee. €5, €10, €20, €50, €100, €250,… Elk bedrag maakt het verschil!

Het volgende bericht werd ingezonden via de website van de Belgische Buitenparlementaire Onderzoekscommissie COVID-19 door een vrouw die haar ganse leven heeft zien veranderen door de COVID-dictatuur in het land. Vooral de eenzaamheid weegt zwaar door laat ze weten.

Duizenden mensen ervaren het leven momenteel op een gelijkaardige manier.

Ik weet niet of dit iets uithaalt. Ik weet niet of iemand dit wil horen/lezen…

“Tot vorig jaar maart was ik als alleenstaande behoorlijk tevreden. OK job, goed sociaal netwerk, leuk sociaal leven. De eerste lockdown veranderde alles. Mijn job bleef, maar vrienden en sociaal leven 0,0. Ik ben waarschijnlijk te kritisch vergeleken met bijna alle anderen. Maar je zou denken dat een jarenlange vriendschap daartegen bestand is.

Not. Ik geraakte meer en meer in de isolatie en daardoor een serieuze depressie. Mijn wakkere huisarts heeft mij er tot nog toe door gesleurd, maar ik weet niet hoeveel langer ik dit volhoud.

Er wordt alsmaar gesproken over ‘jongeren’ en ‘ouderen’ – en hoe schrijnend hun situatie ook is, de alleenstaanden zijn de vergeten groep, zoals altijd. Ik heb mij nooit zielig gevoeld, alleen is het wat het is hè.

Beseffen mensen hoe het voelt als je in maanden niet aangeraakt wordt (basisbehoefte)? Of hoe het is als je weken lang letterlijk niemand ‘in het echt’ spreekt? Digitaal contact is geen vervanging voor menselijke interactie – hoogstens een aanvulling.

Inmiddels zijn we zo ver dat vrienden niet willen afspreken als je niet gevaccineerd bent, wegens zogenaamd ‘niet veilig’. Iedereen heeft een immuunsysteem. En ook al werkt het niet bij iedereen 100% perfect, voor bijna 99% van de bevolking is er geen probleem.

Hoeveel mensen ken jij die ‘aan’ COVID gestorven zijn? De meesten hadden enkel een positieve test en stierven aan kanker, hartklachten, longziekten,…

Pijnlijk detail: ik heb mijn tante al een jaar lang niet gezien. Ze is 92 en verschrikkelijk bang gemaakt door de media en door haar familie. Als ze morgen doodgaat, heb ik niemand meer.

Reactie graag anoniem.

Groeten,
L. […]”

Beste L.

Ik weet heel goed hoe het is om je eenzaam te voelen in deze extreme tijden die ons worden opgedrongen maar je staat absoluut niet alleen in deze strijd. Weet dat ik en iedereen die de Commissie steunt ook aan jouw zijde staan.

Er komt een dag dat gerechtigheid zal geschieden en dat de mensen opnieuw ‘normaal’ zullen doen maar eerst moeten we samen deze constante angst verdrijven uit de samenleving.

Momenteel maken alle mensen heel belangrijke keuzes in hun leven en velen maken foute keuzes omdat ze foute informatie hebben. Dit komt doordat ze de verkeerde bronnen opzoeken voor nieuws en kennis, dat is mijn persoonlijke mening daarover.

Zij die tijdens deze moeilijke tijden niet langer aan uw zijde willen staan of geen contact meer met u willen hebben blijkbaar hun keuzes gemaakt. Hoe bedroevend dit allemaal ook is, misschien is het voorlopig het beste dat je hun laat leven met hun keuzes die ze hebben gemaakt.

Anderzijds zijn er duizenden mensen die heel graag met jou willen chatten en zelfs met je willen afspreken om samen dingen te gaan doen.

Breng nieuwe mensen in je leven, mensen die het begrijpen wat er in de wereld gebeurt. Mensen die je zullen steunen en naar je zullen luisteren wanneer je je ‘down’ voelt door deze kunstmatige chaos.

Die mensen zijn er absoluut. Neem ook eens een kijkje op MeWe. Daar vind je zeker mensen die een luisterend oor hebben voor jou.

Houd je sterk en weet dat je mij altijd kan blijven contacteren.

Ik wil zeker horen en lezen wat je te zeggen hebt. Het haalt zeker iets uit!

 

Groeten,

Koen Jacobs

BOC-19/CEC-19

 

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.