Hoofdaandeelhouder van COVID-paspoortbedrijf Entrust is zoon van Nazi-industrieel

Stefan Quandt, hoofdaandeelhouder Entrust (Entrust Datacard Corp.)
Dit artikel werd mogelijk gemaakt door onze donateurs tijdens de lopende VNO crowdfunding. Wenst u meer artikels en uiteindelijk ook video’s en uitzendingen? Ga naar onze crowdfundingpagina en doe mee. €5, €10, €20, €50, €100, €250,… Elk bedrag maakt het verschil!

Vorige maand, op 28 juli, bevestigde de Britse overheid een contract met Entrust, een bedrijf dat zich specialiseert in het leveren van diensten en producten voor digitale identiteit van personen en bescherming van betalingen en data.

Het initiële contract, ter waarde van zo’n 1 miljoen euro, maakt Entrust de leverancier van technologie die voor de COVID-paspoorten zou moeten worden gebruikt in het Verenigd Koninkrijk.

De hoofdaandeelhouder van Entrust, volgens een document van de Duitse autofabrikant BMW, is Stefan Quandt. Quandt is een lid van de Raad van Toezicht bij BMW.

De vader van Stefan Quandt was Herbert Quandt. Herbert was een Duitse industrieel die samen met zijn vader zijn rijkdom vergaarde tijdens en in samenwerking met het Hitler-regime tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De familie Quandt staat bekend voor hun gebruik van slavenarbeid tijdens WO2, werkkampen waren onderdeel van hun fabrieken. Volgens onderzoekers was er ook minstens één executieplaats in een van de werkkampen.

De publicatie van het contract en de samenwerking met Entrust zorgt ondertussen voor onrust bij een toenemend aantal mensen in het VK maar ook in andere landen.

Meer en meer mensen zijn, terecht, van mening dat COVID-paspoorten geen goed idee zijn. Eerder vergeleek de burgemeester van Boston, Kim Janey, de komst van COVID-paspoorten met het slavernijtijdperk in de VS.

De COVID-dictatuur is wereldwijd reeds veel te ver gevorderd en moet dringend worden tenietgedaan. COVID-paspoorten die aan het Nazi-tijdperk doen herinneren behoren absoluut niet thuis in een vrije samenleving.

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.