Burgemeester van Boston wil geen COVID-paspoorten, verwijst naar slavernijtijdperk in de VS

Kim Janey, burgemeester van Boston.
Dit artikel werd mogelijk gemaakt door onze donateurs tijdens de lopende VNO crowdfunding. Wenst u meer artikels en uiteindelijk ook video’s en uitzendingen? Ga naar onze crowdfundingpagina en doe mee. €5, €10, €20, €50, €100, €250,… Elk bedrag maakt het verschil!

De burgemeester van Boston, Kim Janey, was heel duidelijk dinsdag toen haar werd gevraagd of ze COVID-paspoorten overweegt voor de stad. Volgend op de invoering van ‘coronabewijzen’ in New York.

We weten dat dit soort dingen moeilijk af te dwingen zijn als het gaat om vaccins,” zei ze tijdens een toespraak in Boston. “Er is een lange geschiedenis in dit land van mensen die hun papieren moesten laten zien tijdens de slavernij, na de slavernij.

Janey, zelf ook met een Afro-Amerikaanse achtergrond, verwees ook naar het feit dat de Afro-Amerikaanse gemeenschap in het land zich veel minder laat vaccineren dan de blanke gemeenschap.

Dit verschil heeft voornamelijk te maken met geloofsovertuigingen die sceptisch staan tegenover vaccins in het algemeen. Ook is er het historisch vertrouwensprobleem tussen de Afro-Amerikaanse gemeenschap en de Amerikaanse overheid.

De burgemeester staat hiermee lijnrecht tegenover verschillende leden van het stadsbestuur die wél pleiten voor vaccinatiepaspoorten.

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.