COVID-paspoort: Grenscontroles van België naar Nederland?

Dit artikel werd mogelijk gemaakt door onze donateurs tijdens de lopende VNO crowdfunding. Wenst u meer artikels en uiteindelijk ook video’s en uitzendingen? Ga naar onze crowdfundingpagina en doe mee. €5, €10, €20, €50, €100, €250,… Elk bedrag maakt het verschil!

De professionele angstpers in Vlaanderen (VTM/HLN) laat hun kijkers en lezers weten dat de Nederlandse Marechaussee vanaf zondag grenscontroles zal uitvoeren. Iedereen die van België komt moet, naar verluidt, een “coronabewijs” kunnen tonen.

Een coronabewijs kan een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatief testbewijs zijn. Mensen die volledig gevaccineerd zijn of hersteld zijn van corona kunnen dit aantonen in de CoronaCheck-app. Andere reizigers moeten zich voor hun terugreis laten testen in het land waar zij verblijven. Bij een PCR-test is dit maximaal 48 uur voor vertrek, bij een antigeen-test is dit 24 uur. Dit wordt steekproefsgewijs gecontroleerd door mobiele teams, zegt de woordvoerder. Er zullen dan ook geen controleposten van de marechaussee komen.

Mensen die niet met een eigen vervoermiddel reizen worden gecontroleerd door vervoersmaatschappijen.

Daarmee zou officieel een einde komen aan het Benelux-akkoord van 1970 dat grenscontroles tussen onze landen beëindigde.

Bovendien zijn alle COVID-maatregelen niet gebaseerd op wetenschap. Dit werd reeds uitgebreid uitgelegd bij VNO Nieuws.

Maar wat als u zich helemaal niet wilt laten ‘testen’ of ‘vaccineren?’ Dat recht heeft u en ook het recht op vrij verkeer.

Wat als Nederlanders en Belgen zich samen tegen zo’n maatregelen verzetten?

Gaat u naar Nederland komende zondag of daarna en heeft u problemen aan de grens? Bent u Nederlander of Belg en werkt u samen met anderen om deze maatregelen te stoppen? Laat het onze redactie weten.

Stuur ons een bericht via de website of via nws@v-n-o.nl.

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.