Niet “klimaatverandering” maar probleem met hoogspanningslijn verantwoordelijk voor bosbrand in Californische provincie

Dit artikel werd mogelijk gemaakt door onze donateurs tijdens de lopende VNO crowdfunding. Wenst u meer artikels en uiteindelijk ook video’s en uitzendingen? Ga naar onze crowdfundingpagina en doe mee. €5, €10, €20, €50, €100, €250,… Elk bedrag maakt het verschil!

Hoewel velen beweren dat “klimaatverandering door de mens” verantwoordelijk is voor de recente bosbrand in Dixie in de provincie Butte, in de staat Californië, tonen berichten van nutsbedrijf PG&E (Pacific Gas and Electric) aan dat dat helemaal niet het geval is.

Op 13 juli werd een stroomonderbreking gemeld bij PG&E ter hoogte van de 12kV hoogspanningslijn in Bucks Creek. Oorzaak: gesprongen zekeringen.

Een medewerker van PG&E kwam rond 7 uur ‘s morgens ter plaatse en zag dat er brand was ontstaan onderaan een “gezonde groene boom” die tegen de hoogspanningslijn aanleunde.

Door het moeilijke terrein, wegwerkzaamheden en een gesloten brug kon de man pas rond 16:40 tot bij de lijn en de boom komen.

Hoewel de brand reeds aan het uitbreiden was sinds ‘s morgens, en de hulpdiensten reeds werden opgeroepen, kwamen de brandweerdiensten van CAL FIRE pas om 17:30, ruim 10 uren later, aanvliegen om water over de groeiende bosbrand te storten.

Ondertussen is het terrein van de bosbrand ruim 370 km².

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.